Sätt El-efanterna på plats!

Att en liten tuva kan stjälpa stora lass vet vi sedan länge. Också att David vann över Goliat. Så varför skulle inte en liten mus kunna ta upp kampen mot tungviktarna inom elbranschen? Så tänkte vi när vi fick i uppdrag av Bjäre Kraft att ta fram en kampanj för elhandel.

I sammanhanget är Bjäre Kraft en liten spelare på marknaden. Det är en ekonomisk förening ägd av dem som är uppkopplade mot föreningens elnät. När Bjäre Kraft tog steget att inte bara tillhandahålla elnätet utan även sälja el från egna vindkraftverk fick United uppdraget att ta fram en marknadsföring med målet att nå ut till invånarna i nordvästra Skåne.

Bjäre Kraft har funnits länge i nordvästra Skåne och de flesta har någon gång kommit i kontakt med föreningen, inte minst eftersom man även erbjuder fiber, internet och tv. Men också för att Bjäre Kraft sponsrar en hel del lokala föreningar. Hockeylaget Rögle inte minst, men även små föreningar som kämpar i det tysta med att utveckla livet i området och erbjuder aktiviteter som på olika sätt förgyller tillvaron för bygdens befolkning.

Därför räknade vi med att det fanns en hel del lokalpatriotism att ta tillvara på. Att köpa elen från Bjäre Kraft är även en garanti för att vinsten återinvesteras på olika sätt i nordvästra Skåne. Även den som är liten kan ibland visa sig vara stor.